Gå tilbage

Efter måneders forberedelse kom endelig dagen hvor 9. klasse kunne sætte sig i skolebilerne for at køre til Hamborg Lufthavn, hvorfra der flyves til Barcelona.

Rejseopdatering fra sydens sol søndag d. 2. april 2017.

Vi er nu velankommet til Barcelona. To meget stabile chauffører kørte os til Hamborg, uden buler eller andre skader? det er jo ikke en selvfølgelighed?
En rigtig fin flyvetur herned, hvor der både blev plads til at se film, spille kort og få sig en lille lur. Som I kan se på det ene billede, har vi en fin temperatur hernede☀️☀️Der er forår, alt er sprunget ud og der er rigtig mange turister. Især danskere??
Efter en kort bustur blev vi sat af uden for den gamle bydel, Barri Gotic, for at gå resten af vejen til vores hostel.
Vi har nu været ude at spise på en cafe, og skal snart have tanket batterierne op, så vi er klar til at være turister for fulde gardiner i morgen?
Adios Amigos

Rejseopdatering fra Barcelona mandag d. 3. april 2017.

Vi startede dagen ud med morgenmad kl. 8:30, fordi vi skulle “tideligt” afsted, klokken blev dog først 10:00 før vi drog ud på dagens eventyr. Eventyret begyndte med lille gåtur, op af La Rambla, og ind på det kollosale market La Boqueria, hvor der var fyldt op med alt fra svinehud til dragefrugt. Det var en helt speciel oplevelse og se alle de forskellige boder med kød, frugt, chokolade og fisk, der var lidt trængt ved indgangen, hvor der var mange turister, men eftersom man begav sig længere ind på markedet var der færre folk på gaderne. Efter et par forfriskende smoothies, Lene der var på toilet i cirka en halv time og Martin der diskret blev taget på røven af en tilfældig dame, skulle vi videre ud på vores lange vandring. Der fortsatte op af La Rambla og ud i Barcelonas gader, der bød på flere is- og drikkepauser. Målet hed FC Barcelonas Stadion, Camp Nou. Vi nåede det skam også efter en mindre tur på 10km, som var lige en tand mere end de 2,5km der stod skrevet på kortet. Men hvis man ser bort fra de mange kilometer var det ellers en meget hyggelig tur hvor der var par seværdigheder bl.a en gammel tyrefægtnings arena.
Efter den lange gåtur, nåede vi endelig til Camp Nou. Vi fik hver en billet og derefter gik vi ind i en slags forhal, hvor du kunne lave euro om til mønter med fodboldspillere. Vi gik derefter rundt på Camp Nou og ind igennem deres museum, hvilket er en meget populær attraktion. Museet indeholdte 420 pokaler som FC Barcelona, havde vundet i den periode de har været på Camp Nou. Efter museet gik vi ud i selve stadionet, hvor vi kunne se banen og alle de 99.354 og ja jeg talte dem (#NOT) Derefter tog vi en taxa med livet som indsats, da kørslen ikke forgår som i Danmark. Jeg vil sige det er en fordel at de ikke kan forstå hvad vi siger, men hvis man giver et lille skrig i bilen over man er ved ende i et kæmpe sammenstød! Så ved de godt hvad det betyder, ja jeg vil ikke nævne nogle navne ( host, Lene )
Efter da blev klokken lidt i 20, turen gik derefter igen ned ad La Rambla, hvor der var unge mænd, der følte for at lokke med alkohol og andet. Efter vi flere gange afviste dem og fortalte at vi kun var 15, fik vi endelig fred til at smutte.
Derefter var der så en gammel mand, der lige følte for at prøve at stikke hænderne i hovedet på mig. Hvilket så også lige resulterede i at jeg var ved at hoppe halvvejs ud på vejen, men der stod heldigvis en Karen i vejen, for vejen.

I løbet af aftenen, blev der budt på masser af sang, musik, dans og akrobatik. Det var en helt utrolig at se den helt anderledes kultur, hvor man stadig ikke var helt fremmed. Udover det var deres mad også en meget “interessant” madoplevelse.

– Henrik & Xenia (+Karen)

*NYT FRA BARCELONA* Tirsdag d. 4. april 2017

Kære alle!
Vi bor i en del af Barcelona der hedder “barri gotic”. Det er en bydel inde i midten af det hele, det er den ældste del af byen.
Selve bydelen er opbygget af en masse gamle bygninger, og en masse små gader(Man NEMT kan fare vildt i). Alle de små gader er lukket af for trafikken, så der er fyldt med mennesker. Fordi der er lukket af for trafikken er der plads til en masse gadesælgere, butikker og restauranter. OVERALL så bor vi i et meget hyggeligt og fedt område hvor alt er nemt at komme til.

Vi har også besøgt en formidabel strand, der ligger lige foran den berømte La Vila Olimpica. Til jer der ikke lige er så kendt i Barcalona, så er det et område som blev bygget, fordi der skulle holdes OL i 1992, og så skulle atleterne have et sted at opholde sig. I midten af Olimpica har vi den store skulptur som bliver kaldt en “Peix” (fisk). Det er en stor skulptur som er lavet af et guldagtigt metal. Hvor OL-byerne tit forgår når OL er slut, så har de i Barcelona kunnet vedligeholde det og ændre funktionen til virksomheder, lejligheder og sygehus.

I dag gik vi ud og så Sagrada Família, det livsværk Gaudí skabte, en kirke der er ufuldendt og bliver bygget på efterhånden som pengene fra donationer og almisser er der. Mange af os blev overraskede over at det lå midt i det hele, pludselig var der en kirke inde i byen. Vi satte os på et græsareal, hvor vi spiste vores sandwicher og fik lidt sol mens vi slappede af. Derefter gik vi over til indgangen ved Sagrada Família, vi måtte dog ikke komme ind fordi vi havde bestilt billetterne uden at gøre det som en gruppe, så vores billetter måtte byttes hvilket tog lidt tid. Da vi langt om længe kom ind, var der en bygning lavet som museum, der gik vi lidt rundt, hvorefter vi blev ledt udenfor. Herude kunne man nemlig gå ind i selve kirken, vi blev meget overraskede over hvor stort det var, og hvor mange detaljer der findes, der er blevet gjort meget ud af at skabe historien om Jesus, hvilket kom til udtryk her. Vi fik lidt tid til at gå rundt og kigge os omkring, derefter mødtes vi og gik hjemad. Vi gik to forskellige veje, og måtte derfor lede efter hinanden, da vi langt om længe samledes gik vi ud og så den spanske triumfbue, hvor vi nød udsigten. Derefter kom vi hjem, hvor vi gik ned på en hyggelig restaurant og spiste. På restauranten kom der 3 mænd og spillede musik, de havde alle gode øjne til Lene og Dorthe ? Derefter kunne vi vælge enten at gå rundt i byen eller tilbage til hotellet. Så alt i alt en god dag. –

Redgi, Martin & Trine

News fra Barcelona☀️ Onsdag d. 5. april 2017

Da vi om morgenen var færdig med at spise morgenmad, tog vi ud for at kigge i de forskellige butikker op ad gaderne. Vi havde to timer at slappe af i.
Nogle blev på hostlet og hyggede, mens andre gik ud for at shoppe. Da de to timer var gået, gik vi ud for at finde et busstoppestedet ved havnen, og derefter tog vi afsted med bussen, men bussen kunne ikke køre helt op til Park Güell, så vi måtte gå et stykke, for at komme hen til parken.
Da vi ankom, spiste vi sandwich ude foran Park Güell, før vi gik ind.
Park Güell er en 17 hektar stor mosaikpark, der er designet af den verdenskendte spanske arkitekt Gaudí.
Der er mange ting at se i parken.
Som besøgende kommer du ind i parken gennem en stor jernport og to pavilloner designet af Gaudi.
Terrassen var oprindeligt tiltænkt som markedsplads for beboerne i området. Den hviler ovenpå 84 rillede søjler, som skaber en “hal” nedenunder, kaldet ‘Sala Hipóstila’.
Fra terrassen har man udsigt ud over både Barcelona og Middelhavet. Det er også her man finder den kurvede bænk, som er dækket med keramiske fliser i alle verdens farver. Det siges at være verdens længste bænk og den viser hvordan Gaudi arbejdede.
Efter vi havde besøgt parken, gik vi ca. 1 km for at komme hen til bussen igen.
Da vi var hjemme på vores hostel, fik vi tid til at slappe af og snakke eller shoppe. Det er nu vi også skal oplyse om, at vi på nuværende tidspunkt har rundet de 40 km i vandreskoene??ikke underligt at der er et par vabler. Til gengæld giver det “plads” til en masse is. Gåturene er hyggelige og indeholder en masse tom snak. Vi har, for blot at nævne noget, været omkring duers intelligens og kærlighedsliv, hvad gaffatape kan bruges til, om strømper skal være hvide eller sorte osv. osv. Vigtig viden, ligegyldig info?
Herefter skulle vi spise på en restaurant, ved navn ‘Istanbul’, som er en restaurant med tyrkisk tema. Rasmus har i dag lært, at falafler er vegetariske. Han blev slemt skuffet?
Vi havde overvejet at se kampen på Camp Nou i aften, men det havde Lise nok ikke været helt tilfreds med???

Roger over fra Barcelona
Hilsen Tenna, Freja og Daniel