Gå tilbage

    

Valgmøde på tværs af generationer

Torsdag blev en lang skoledag for overbygningseleverne fra Stepping Friskole, det var nemlig dem der stod for aftenens valgmøde i forsamlingshuset. Her var hele 11 partier repræsenteret. Eleverne har i samfundsfag arbejdet med demokrati og politik og havde derfor forberedt spørgsmål til politikkerne de var ligeledes værter med kaffe og hjemmelavet æblekage.

Der blev ikke givet de store valgløfter, men eleverne blev dog lovet at alle partier ville arbejde for en cykelsti mellem Stepping og Christiansfeld velvidende at det har lange udsigter.

Problemerne med den offentlige trafik til og fra ungdomsuddannelserne blev bragt op, men ingen kom med en løsning på den lange transporttid. Der blev nævnt at borgerne i Stepping kunne arbejde videre med en landsbybus…

Politikerne blev opmærksomme på at selv om elever går på en friskole, bør de inddrages i det fælles forum i Kolding Kommune, alle kan jo lære af hinanden. Så de bliver inviteret med i arbejdet omkring det kommende ”Ungdomsråd” i KK. Ungkolding bør også komme ud af Kolding. Eleverne har været på Ungdomsskolen og tælle at kun 12 ud af 88 tilbud foregår uden for Kolding. Hvorfor kan man ikke eksempelvis ikke tage knallertkørekort uden for Kolding?

Efter elevernes spørgsmål gik spørgerunden videre til resten af forsamlingen. Med fod forberedelse og respekt undgik man at aftenen endte med en stor diskussion om motorvej og grusgrav.

Der var stor ros til de unge for deres engagement. Mon ikke der siddet et par kommende politikker blandt eleverne på Stepping Friskole.

A. Socialdemokratiet                                   Christian Haugk
B. Radikale Venstre                                      Jesper Elkjær
C. Det Konservative Folkeparti                  Daniel Klestrup Bjærge
D. Nye Borgerlige                                         Ulrik Gamskjær
F. SF – Socialistisk Folkeparti                      Hans Holmer
I. Liberal Alliance                                          Dennis Paaske
K. Kristendemokraterne                             Henri Nissen
O. Dansk Folkeparti                                     Molle Lykke Nielsen
V. Venstre, Danmarks Liberale Parti         Tobias Kristian Jensen Jørgensen
Ø. Enhedslisten – De Rød-Grønne            Benny Dall
Å. Alternativet                                               Bjarne Aasø